maanantai 14. heinäkuuta 2014

With teeth

Taitaa olla taas korkea aika kirjottaa tännekin jotain. Oon lomaillut ja silleen, lukenut niin monta Stephen Kingin romaania että ne sen maneerit alkoi käydä jo ihan tosissaan hermoille ja jouduin lopettamaan.
(maneerit kuten se miten se kirjoittaa kirjan henkilöiden yksityisiä mieleenjuolahtavia ajatuksia tällä tavalla)
(sulkeissa ja kursiivilla)
(ilman isoja alkukirjaimia ja välimerkkejä)

 photo IMG_4943_zpsfeae27c0.jpgAsiaan.

Ala-asteella ainakin meillä Somerolla kuului ohjelmaan, että aina tasaisin väliajoin koululle tuli joku hammaslääkäri opettamaan hampaiden harjauksessa. Meillä kaikilla oli koulussa omat hammasharjat, ja sit mentiin jonossa käytävän vesipisteille (koska sinne mahtui paremmin kuin luokkaan) ja lääkäri jakeli kaikille jotain maagista tiskin alta saatavaa fluoritahnaa, jolla hampaat harjattiin. Se havainnollisti oikeaoppista harjaustekniikkaa jättimäisten tekohampaiden avulla.

Mulla on nyt hallussani kahdet sellaiset tekohampaat.

Kuten näkyy, toiset niistä on keittiössä suodatinpussitelineenä. Aikasemmin säilytin suodatinpusseja keittiön kaapissa, mut se oven availeminen aina aamuisin on jostain syystä hankalaa. Aamu on se vuorokaudenaika, jolloin jokainen ylimääräinen liike saattaa olla tarpeeksi katkaisemaan kamelin selän. Mulla oli pitkään mielessä visio jostain sellasesta 50-lukulaisesta telineestä, niinku joku servettiteline tai muu turhake, mut sellasta ei tullut missään vastaan ja noi hampaathan ajaa asian ihan yhtä hyvin. Ne pureutuu suodatinpusseihin just sopivan napakasti, jotta pussit pysyvät ojennuksessa. (Pussit kivekset hahhahhaa!)

Toiset hampaat on vessassa osana taiteellista asetelmaa, kuten allaolevista kuvista näette. Tilanteen voi tulkita joko kuumottavaksi, sympaattiseksi tai kantaaottavaksi. Itselläni oli mielessä lähinnä sympaattinen pupun ja lampaan kesäretki kiltin jättiläisen suussa, mutta myös toisenlaisia tulkintoja olen kuullut. Tuossa kokonaisuutta esittelevän kuvan taustalla Laika vonkaa pinnejä. Peilistä heijastuu ihan vaan vanhaa kunnon hammastahnaa, eikä mitään henkiolentoja. Mun elämästäni ei nyt todellakaan liiennyt sitä viittä sekuntia, minkä peilin puhdistaminen olisi vienyt.

 photo IMG_4961_zps5b804b5b.jpg  photo IMG_4968_zps4e6423de.jpg

Kaikenlaista muutakin uutta on, voi veljet että onkin. Mutta niistä toiste!

2 kommenttia:

  1. Eikä miten kivat! :D Hampaat on minullakin haavelistalla! Mistä sinä noita hienoja löytöjä oikein teet?? Jos joskus toisista hampaista luovut (eli et ikinä?!) niin pidä miut mielessä. Ja nuo hammaspöpöt tuolla "suussa" on todella hauskat :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nää hampaat on kotoisin yhdestä suljetusta koulusta (en kylläkään itse löytänyt niitä, vaan sain lahjaksi). Mutta kannattaa siis pitää silmät auki kaikkien koulutarvikemyyjäisten kohdalla!

      Poista